Műszaki adatok

  • Környezettudatosság

  • Hőszivattyús technológia

  • Szerkezet hűtés

  • Padlófűtés

  • Magas műszaki tartalom

  • Minőségi anyagok használata

Alapozás: A lakóépület alapozása talajmechanikai szakvéleményre alapozott, statikus tervező által tervezett statikai kiviteli tervnek megfelelően készül. Az épület alaptestei a teherhordó talaj talajig nyúlnak le. Az épület alapozásaként vasbeton tömb- és kútalap kerül kialakításra. Az épület alapozásánál statikai tervekben megjelölt minőségű beton és betonacél kerül felhasználásra.

Teherhordó szerkezetek: Az épület függőleges teherhordó szerkezetét a monolit vasbeton pillérek és falak, vízszintes teherhordó szerkezetét a szintén monolit vasbeton födémek és lépcsők alkotják. A monolit vasbeton szerkezetek tartószerkezeti kiviteli tervek szerint készül. Az áthidaló szerkezetek részben monolit vasbeton áthidalások, részben áthidaló gerendák felhasználásával készülnek. A lépcsők monolitikus vasbeton szerkezetűek, egyenes karokkal.

Falazatok: Térelhatároló vázkitöltő (külső) falazat égetett kerámia alapanyagú, nútféderes falazó elemek felhasználásával készülnek. A belső lakáselválasztó falak hanggátló téglából, a lakáson belüli válaszfalak égetett kerámia alapanyagú 10 cm névleges vastagságú nútféderes válaszfal lapokból készülnek.

Tetőszerkezet: A magastetős épületrész fedélszerkezete I. osztályú fűrészelt fenyőfából készül. A felhasznált, beépített faanyagok tűz-, gomba, és rovarkárosítással szembeni megelőző és részleges megszüntető védelemmel látják el.

Tetőhéjazat: Az épület lapostetős részén a héjalás bitumenes vastaglemezzel lesz kialakítva. A magastetős részeken beton anyagú cserépfedés készül, mely alatt páraáteresztő fólia kerül elhelyezésre. A tetőhéjazatba beépítésre kerülnek a tetőszerkezet átszellőztetését szolgáló szellőző elemek.

Vízszigetelés: A loggiák és teraszok csapadékvízelleni szigetelését többrétegű bitumenes alapú vízszigetelés alkotja. Az épület vízszintes talajnedvesség elleni szigetelését 2 rtg. bitumenes vastaglemez szigeteléssel alakítják ki, melyek a homlokzati falak lábazati részén 35 cm magassági felhajtva függőleges szigeteléskén készül.

Hő- és hangszigetelések: A monolit vb szerkezetek, monolit vasbeton födémszélekre, pillérek homlokzat felöli oldalaira, azok hőhíd-mentesítésére polistirol hőszigetelőt alkalmazunk. Az épület homlokzati falazatára polisztirol hőszigetelés kerül.

A zárófödémen 25 cm vtg-ú polisztirol hőszigetelés készül.

A tetőtéri részeken a hőszigetelés névleges vastagsága 25 cm, melynek anyaga kőzetgyapot.

Az épület szerkezetei, hőszigetelés elemei eleget tesznek az érvényben lévő hőtechnikai követelményeknek.

A lakások és a közös közlekedő terek padlószerkezeteibe 4 cm vtg lépésálló úsztató rétegként lépésálló hangszigetelés kerül. Hangszigetelés érdekében a lakásokat elválasztó falazat hanggátló téglából készül, ezért azon nem lehet semmiféle szerelvény, vezeték süllyesztés, vésés.

Vakolatok, lábazatok: Az épület teljes belső vakolás gépi vakolással készül gépi vakoló mészhabarcsból. A vakolás megkezdése előtt a vakolandó felületek éleire horganyzott acéllemez élvédőket helyeznek el, ezzel biztosítva a sarkok és élek sérthetetlenségét. A sík vasbeton födémek alsó felületén gipszes gépi vakolás készül vagy gipszes alapú vastag glett. A lábazat mozaik lábazati vakolattal kerül kivitelezésre. Homlokzat színvakolata terveknek megfelelő színű vékonyvakolat képezi.

Külső nyílászárók: Az ablakok, erkélyajtók kívül terveknek megfelelő színű, 3 rétegű üvegezéssel, korszerű (minimum 5 kamrás) műanyag profilból készülnek. A nyílászárók felett az áthidalóknál rejtett redőnytok kerül kialakításra. A redőny és szúnyogháló opcionálisan beépíthető külön díjazásért. A lakások bejárati ajtói hőszigetelt, több ponton záródó bejárati ajtó, mely megfelel az előírt tűzvédelmi előírásoknak.

Belső ajtók: Ragasztott MDF tokos belső ajtók telelemezelt lapokkal. Igény szerint választható papírrács betétes dekormintás famintázatú ajtólapok és hozzá tartozó utólag szerelhető tokokkal.

Lakatos szerkezetek, korlátok, mellvédek: Az épület loggiáin, teraszain és erkélyein a kiviteli terveknek megfelelő színű, felületkezelt, lézervágott acél korlátszerkezetek kerülnek elhelyezésre.

Hidegburkolatok: A fürdőszobákban és a WC-ben oldalfalon a padlón és az oldalfalakon 2,10 m magasságig készül. A konyhában a terv szerint kialakított konyhabútor alsó- és felső része között /0,6-0,8 m magasság között/ készül. Az oldalak pozitív sarkaira fehér műanyag élvédő lezárás kerül. A csempék és padlólapok burkolása hálós kiosztásban történik. Az oldalfali csempék fehér a padlólapok világos szürke vagy bahamabeige fugázást kapnak. A lépcsőházakban greslap vagy padlószőnyeg, közös helyiségekben és teraszokon greslap burkolat készül. A burkolatok mennyiségének kiszámításánál 10 % vágási tartalékot kell számolni, melynek a költsége benne van a választható tételek listája dokumentumban.

Melegburkolatok: A melegburkolatú lakóhelyiségekben 7 mm vtg. padlófűtésre helyezhető laminált parkettaburkolat készül választható színben, hozzá igazodó laminált szegőléccel.

Felületképzések: A lakásokban kétszeri glettelés, csiszolás után fehér színű, diszperziós falfestés készül. Az ettől eltérő szín, vagy tapéta választása esetén pótdíj ellenében, külön megegyezést alapján tudjuk elvégezni a lakáson belüli felületképzéseket.

Beépített- és konyhabútor: Beépített, illetve konyhabútor nem tartozik a lakás alapfelszereltségébe. Igény esetén azok tervezését és elkészítését külön díjazásért egyeztetett feltételek mellett vállaljuk.

Csatornázás: Az épület egészében kemény PVC cső szennyvízvezeték rendszer készül, tokos-gumigyűrűs toldásokkal. Az épület csapadékvize telken belüli elszikkasztással lesz megoldva. Minden fürdőszobában kialakításra kerül a mosógép víz- és szennyvíz oldali csatlakozása szabványos szifon segítségével. A fürdőszobákban nincs padlóösszefolyó.

Vízellátás: A vízhálózat anyaga a lakásokon belüli ágvezetékekben kemény polietilén csőrendszer. A WC tartályok előtétfalba rejtve való beépítése opcionális, ebben az esetben csupán az öblítő szelep nagyméretű fehér nyomólapja látható. A mosdók és kézmosók falra szerelt kivitelűek. A csaptelepek kerámiabetétes, fém egykaros /keverőszelepes/ csaptelepek. A lakások melegvíz ellátását a földszinten kialakított gépészeti helyiségben elhelyezett kiváló minőségű és hatásfokú hőszivattyús rendszer biztosítja. A hőszivattyús rendszer mellett kiegészítőként gázkazános rendszer segít rá amennyiben szükséges, ezzel is biztosítva a folyamatos melegvíz ellátást. Így korszerű, energiatakarékos, költséghatékony módon állítjuk elő a használati melegvizet. A lakásokban elhasznált víz mennyiségét külön-külön vízmennyiségmérővel mérjük. A lakások vízmérői a lakásokon kívül kerülnek elhelyezésre, a műszaki előírásoknak megfelelően. Cirkulációs melegvízrendszer kerül kiépítésre.

Fűtés: A lakások fűtését a földszinten kialakított gépészeti helyiségben elhelyezett kiváló minőségű és hatásfokú hőszivattyús rendszer biztosítja. A kazán automatikus üzemű. A lakásokban padlófűtés lesz kialakítva esztétikus osztó-gyűjtővel készül. (A rendszerhez a gyártó által előírt golyóscsapok, visszatérő szelepek stb. kerülnek beépítésre.) A lakásokban felhasznált hőmennyiségeket lakásonként elhelyezett hőmennyiségmérő által mérjük, így korszerű, energiatakarékos, költséghatékony módon oldjuk meg a lakások fűtését. Vezérlése szobatermoszátokkal lehetséges Opcionálisan választható távoli vezérlési lehetőség.

Gázellátás: Az épületben kizárólag a használati melegvíz és a fűtési hő előállításához szükséges gázhálózat lesz kialakítva, mely a gázszolgáltató előírásai szerint készített gázterveknek megfelelően kerül elhelyezésre az épületben. A lakások konyháiban kizárólag elektromos tűzhely működhet.

Kémények, szellőzés: A gázkazán égéstermékének elvezetése a kazánokhoz igazodó rendszerkémény vagy azzal egyenértékű füstelvezető kéményen keresztül történik, mely a tetőn kívül fagyálló szerkezettel készül. A szellőzés döntően természetes jellegű. Az intenzív szellőztetést igénylő belső terű mellékhelyiségek /fürdő és WC/ gép mesterséges, időkapcsolós ventillátoros szellőzéssel rendelkeznek.

Hűtés, klíma: A lakások hűtését a földszinten kialakított gépészeti helyiségben elhelyezett kiváló minőségű és hatásfokú hőszivattyús rendszer biztosítja. Technológiáját tekintve szerkezet hűtésről vagy magas oldalfali fan-coil megoldásról beszélhetünk. Vezérlése szobatermoszátokkal lehetséges. Opcionálisan választható távoli vezérlési lehetőség.

Elektromos, erősáramú rendszer általános ismertetés: A lakások és a gépkocsitárolók egyfázisú mérővel 1*32 A teljesítménnyel kerülnek ellátásra.

A lakások, valamint az épület vezetékei: Az épület elektromos hálózata rézből készült elektromos vezetékek, melyek műanyag védőcsőbe kerülnek elhelyezésre, fali dobozokba történő kiállással.

- kiépítésre kerül a telefon és TV, a riasztó, a kaputelefon, a számítógép vezetékhálózata.

- szerelvények: kapcsolók, dugaljak, kis megszakító tábla, kaputelefon opciósan

- az elektromos szerelés nem tartalmazza a világító testeket, a különböző központok /telefon, riasztó, stb./ költségét, egyéb elektromos berendezések pl. távnyitó berendezés költségét

Lakások belső szerelvényei

Kapcsolók és dugaszoló aljzatok falban süllyesztett elemekkel készülnek. A zárt mellékhelyiségek elszívói a világítással együtt indulnak, időzítve állnak le.

Kaputelefon, kapunyitó rendszer

Audio-video kaputelefon és kapunyitó rendszer készül valamennyi lakás csatlakozásával.  Az épület bejáratánál a felcsengető tábla kódok megadására alkalmas nyomógombos panelt és kódtáblázatokat tartalmazó névsor paneleket tartalmaz.

Telefonhálózat, TV hálózat

A telefonhálózat és a központi TV hálózat részére a lakásokon belül védőcsövezés és vezetékezés készül, az elektromos terveken szereplő helyeken végpont kiépítéssel, kábeltévé és telefon előfizetés és készülék nélkül.

A kivitelezés során az alábbiak szerint építjük:

Lakások:

- 1 x 32 A van ellátva egy lakás.

- Előszoba: kaputelefon, 2 db. kapcsoló "váltóban", egy dugalj.

- WC.: ajtó mellett egy kapcsoló, mellette nyomógomb a elszívónak, mennyezeten, vagy falon egy lámpa, és egy elszívó,

- Fsz.: ajtó mellett egy kapcsoló ami csillár (mennyezeti, tükörfeletti lámpához), mellette nyomógomb az elszívónak. 2 db. dugalj a tükörhöz (hajszárító, borotva), 2 db. dugalj a mosógéphez, szárítógéphez.

- Közlekedő: egy kapcsoló egy lámpa, a kapcsoló alatt dugalj. Ha hosszú a közlekedő akkor váltókapcsolóval oldjuk meg.

- Hálószoba: ajtó mellett egy  csillárkapcsoló (2 áramkör), alatta egy dugalj, a francia ágy mellett az éjjeli szekrényeknél 2-2 db dugalj, tv. csatlakozó mellette 2 db. dugalj.

- Nappali: csillárkapcsoló (2 áramkör) szükség esetén váltókapcsoló, alatta dugalj, mennyezeten lámpahely (2 áramkör) egy TV egység (tv csatlakozó, 3 db. dugalj.), a berendezésnek megfelelő dugalj (ülőgarnitúra elemei két oldalán 1-1 dugalj), egy dugalj állólámpának.

- Étkező: egy kapcsoló, alatta dugalj, mennyezeten lámpa, 

- Konyha: csillárkapcsoló (egy a mennyezeti lámpához, egy a konyhabútor munkafelület megvilágításhoz), dugalj (egyéb kiállás) hűtő, mikro, sűtő és főzőlap együtt, páraelszívó, egyéb konyhagépeknek (kávé- teafőző, pirítós sütő, botmixer, stb.) 2 x 2, 3 x 2 dugalj.

- Kamra: ajtó mellet egy kapcsoló, mennyezeten, vagy a falon lámpa, egy dugalj a hűtőnek.

- Erkély, terasz: mérettől függően 1-2 fali, vagy mennyezeti lámpa, egy dugalj, lakáson belül kapcsoló.

Lépcsőházak, folyosók:

Lámpák: mennyezeten, vagy falon úgy, hogy a lakások, lépcsőház bejárati ajtói, lépcsőfordulók, induló és érkező pihenő legyenek megvilágítva. Gk. áthajtó mennyezeti világítás.

A lámpák mozgásérzékelőkkel kapcsoljuk.

Kert, Udvar

A telek tereprendezése (sík felület) és annak füvesítése a kivitelezés befejezését követően valósul meg. A kert szépségéről automata Öntözőrendszer gondoskodik. Opcionálisan Tűzrakó hely, filagória, ping-pong asztal, focikapu, grillező és egyéb „attrakciók” kerülhetnek kialakításra.

Tűzvédelem

Az épület tűzvédelmére vonatkozó előírásokat a szakhatósági előírások tartalmazzák, melynek a tervek megfelelnek.

Közegészségügy

A lakások kialakítása és felszereltsége a vonatkozó előírásoknak megfelel. A tárolók /szeméttároló, lomtár és gépkocsi tároló, gépkocsi parkoló / biztosítottak.

Egyebek

Az építész alaprajz szerinti méretek „nyers” méretek, vakolatlan falak közötti távolságot jelentik. A lakást határoló falak által közrezárt alapterületből levonásra kerültek a gépészeti strangok és a vasbeton pillérek, de a lakás belső fal alatti területek nem.

A beruházó fenntartja a jogot magának, hogy – beszerzési nehézségek esetén – a leírt anyagokat más, legalább azonos minőségű, vagy értékesebb anyagokkal váltsa fel!

Nem szerepelnek a megvalósításban:

  • konyhai stabil berendezések beszerzése, beszerelése (tűzhely, elszívó és vezetékei, konyhabútor, mosogató)
  • hatósági intézkedést igénylő beüzemelési feladatok (villanyóra beszerzése és beüzemelése…stb.)
  • épületen kívüli TV. és műholdas adások vételére alkalmas hálózat kiépítése, központi hálózatra való rácsatlakozás.
  • bútorasztalos munkák (beépített szekrények)

 

Hírlevél feliratkozás

A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz